Kom igång med renoveringen!

Är det dags att renovera i hemmet? Behöver badrummet sig ett lyft eller är det kanske köket som börjar se slitet ut? Oavsett vilken del av hemmet som ska renoveras så är det viktigt att man planerar noga hur man ska gå till väga. De största och vanligaste misstagen som privatpersoner gör när de renoverar sina hem är nämligen att strunta i planeringen helt, eller helt enkelt glömma bort viktiga delar i planeringen. Här får du tips på vad du bör tänka på innan du drar fram verktygen!

  • Planera hela renoveringen – Planera renoveringen från början till slut och glöm inte bort att fördela uppgifterna mellan er om ni är fler personer i projektet. Sätt alltid datum för när varje moment ska vara utfört och klart.
  • Sätt en budget – Du behöver se till att det finns en budget för renoveringen. I budgeten ska du inte bara räkna in kostnader som t.ex. material, utan även inredning, kostnad för hantverkare och mycket mer. Många väljer att ansöka om ett renoveringslån när det är dags att göra om i hemmet. Det går i många fall även bra att utöka bolånet för att få en bättre deal.
  • Professionell hjälp – Vissa delar av en renovering får man inte utföra själv, t.ex. el och vvs. Du behöver se till att du har fått kontakt med en hantverkare som kan erbjuda dig professionell hjälp till ett bra pris. Glöm inte bort att säkerställa så att hantverkaren har F-skatt.
  • Hyra eller köpa verktyg – Genom att hyra verktyg istället för att köpa kan du spara in mycket pengar som sedan kan gå till roligare saker, t.ex. inredningen. Att hyra verktyg är billigare och dessutom kan du i många fall hyra allt på ett och samma ställe. Har du möjlighet att låna från vänner och bekanta så är detta naturligtvis ännu bättre.